De stichting Ervaring die Staat van de Straat is opgericht door dak- en thuislozen zelf, vanuit hun kennis en ervaringen. Krachtgericht werken staat centraal, net als zelfregie en medezeggenschap. De stichting vormt een nieuw aanbod in de maatschappelijke opvang in Eindhoven. Hiermee helpen we dak- en thuislozen het geloof en vertrouwen in zichzelf terug te vinden.

We willen mensen weer op het spoor brengen van hun eigen kracht en talenten. Hen het geloof in zichzelf laten terugvinden. Zo vaak worden daklozen geconfronteerd met het ongeloof van anderen in hun kunnen. Ze horen “dat kan je niet” en is er geen vertrouwen in hun kunnen waardoor ze in een neerwaartse spiraal komen met alle gevolgen van dien.

Ervaring die Staat (officieel afgekort als Ervaring die St®aat) ondersteunt hen in hun persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten, maar ook bij hun talenten en dromen.

 

Op één lijn

“Uit eigen ervaring weet ik dat de meeste instanties je voorgekauwde oplossingen voorleggen. Oplossingen die in het bereik zijn van de organisatie waar ze voor werken. Ze geven je daardoor het gevoel dat jij hen harder nodig hebt dan zij jou, dat ze een level hoger staan dan jij. Dat verschil voel je als klant en daar knap je op af. Het is ook wel begrijpelijk, deze mensen zijn naar school geweest, hebben gestudeerd en... Lees meer ...