De stichting Ervaring die Staat van de Straat is opgericht door dak- en thuislozen zelf, vanuit hun kennis en ervaringen. Krachtgericht werken staat centraal, net als zelfregie en medezeggenschap. De stichting vormt een nieuw aanbod in de maatschappelijke opvang in Eindhoven. Hiermee helpen we dak- en thuislozen het geloof en vertrouwen in zichzelf terug te vinden.

We willen mensen weer op het spoor brengen van hun eigen kracht en talenten. Hen het geloof in zichzelf laten terugvinden. Zo vaak worden daklozen geconfronteerd met het ongeloof van anderen in hun kunnen. Ze horen “dat kan je niet” en is er geen vertrouwen in hun kunnen waardoor ze in een neerwaartse spiraal komen met alle gevolgen van dien.

Ervaring die Staat (officieel afgekort als Ervaring die St®aat) ondersteunt hen in hun persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten, maar ook bij hun talenten en dromen.

 

‘Eenzame avonduren’

“Het is voor de meeste van onze mensen moeilijk om rust te vinden wanneer ze na hun dakloze periode op een kamer komen te zitten. Ik kwam bijvoorbeeld op een dag bij de N.O. Barrierweg voor mijn wekelijkse bezoek en ik tref G aan. Ik zeg: “G, wat doe jij nu weer hier?” Ik had hem met een andere straatambassadeur een aantal weken daarvoor helpen verhuizen naar een kamertje waar hij vanuit de nachtopvang vol... Lees meer ...