Het kookatelier  is bedoeld voor de mensen die het dak-/thuisloos zijn net voorbij zijn en zijn doorgestroomd naar begeleid wonen, bijvoorbeeld Housing-First/Plan-Door, of voor mensen die zelf een onderkomen hebben geregeld. Iedere dag voor jezelf koken is niet zo makkelijk, vooral als je alleen woont. Daarom biedt Ervaring die Staat je de mogelijkheid samen met lotgenoten een maaltijd te bereiden. Je krijgt een klein budget om boodschappen te doen en een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Stap voor stap leer je voor jezelf te zorgen en om te gaan met verantwoordelijkheden. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om met z’n allen te koken en wellicht de avond door te brengen. Na de gezamenlijke avondmaaltijd heb je de gelegenheid mee te doen aan recreatieve activiteiten. Denk aan biljarten, spelletjes, een film kijken of rustig een boek lezen.

 

‘Eenzame avonduren’

“Het is voor de meeste van onze mensen moeilijk om rust te vinden wanneer ze na hun dakloze periode op een kamer komen te zitten. Ik kwam bijvoorbeeld op een dag bij de N.O. Barrierweg voor mijn wekelijkse bezoek en ik tref G aan. Ik zeg: “G, wat doe jij nu weer hier?” Ik had hem met een andere straatambassadeur een aantal weken daarvoor helpen verhuizen naar een kamertje waar hij vanuit de nachtopvang vol... Lees meer ...