Het kookatelier  is bedoeld voor de mensen die het dak-/thuisloos zijn net voorbij zijn en zijn doorgestroomd naar begeleid wonen, bijvoorbeeld Housing-First/Plan-Door, of voor mensen die zelf een onderkomen hebben geregeld. Iedere dag voor jezelf koken is niet zo makkelijk, vooral als je alleen woont. Daarom biedt Ervaring die Staat je de mogelijkheid samen met lotgenoten een maaltijd te bereiden. Je krijgt een klein budget om boodschappen te doen en een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Stap voor stap leer je voor jezelf te zorgen en om te gaan met verantwoordelijkheden. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om met z’n allen te koken en wellicht de avond door te brengen. Na de gezamenlijke avondmaaltijd heb je de gelegenheid mee te doen aan recreatieve activiteiten. Denk aan biljarten, spelletjes, een film kijken of rustig een boek lezen.

 

Op één lijn

“Uit eigen ervaring weet ik dat de meeste instanties je voorgekauwde oplossingen voorleggen. Oplossingen die in het bereik zijn van de organisatie waar ze voor werken. Ze geven je daardoor het gevoel dat jij hen harder nodig hebt dan zij jou, dat ze een level hoger staan dan jij. Dat verschil voel je als klant en daar knap je op af. Het is ook wel begrijpelijk, deze mensen zijn naar school geweest, hebben gestudeerd en... Lees meer ...