Onze avondinloop is voor iedereen die een open en gastvrije plek zoekt, bijvoorbeeld als je na een periode van dakloosheid zelfstandig gaat wonen en toch niet alleen wil zijn. We bieden je een soort thuis, een veilige haven waar je even op adem kunt komen.

Wij weten uit eigen ervaring dat wanneer je net van de straat af bent, of uit de mutriale zorg komt en het weer alleen en zelf moet doen, de avonduren funest kunnen zijn. De muren kunnen op je af komen en de eenzaamheid is groot. Hierdoor haal je bijvoorbeeld de oude bekenden van de straat binnen of gaat hen opzoeken in het park om die leegte op te vullen. Daardoor kun je terugvallen in oud gedrag, verlies je alles weer en kun je niet uit het circuit stappen.

Als je lang op straat hebt gezeten is dit een hele grote stap waar de meeste mensen niet op voorbereid worden door hun werkers en/of begeleiders. Ze snappen niet wat het betekent om ineens weer te moeten meedraaien met de burgermaatschappij.

Daarom bieden wij de avondinloop. Als je wil kun je de avondinloop combineren met het kookatelier, samen een maaltijd bereiden en eten. Na de gezamenlijke avondmaaltijd kun je meedoen met verschillende activiteiten. In de huiskamer staan bijvoorbeeld een biljarttafel, een voetbalspel en er zijn gezelschapspelen. We hebben een tv om samen voetbal of een film te kijken en een boekenkast met boeken je mag lenen. Je kunt ook naar een sportschool of een biljartclub gaan, met lotgenoten of met een ervaringsdeskundige.

Tijdens de avondinloop kun je gelijkgestemden ontmoeten en ervaringen delen. Misschien vind je wel een maatje om mee op te trekken. De avondinloop is vrijblijvend.

Op één lijn

“Uit eigen ervaring weet ik dat de meeste instanties je voorgekauwde oplossingen voorleggen. Oplossingen die in het bereik zijn van de organisatie waar ze voor werken. Ze geven je daardoor het gevoel dat jij hen harder nodig hebt dan zij jou, dat ze een level hoger staan dan jij. Dat verschil voel je als klant en daar knap je op af. Het is ook wel begrijpelijk, deze mensen zijn naar school geweest, hebben gestudeerd en... Lees meer ...